Finaste sommarskorna

Fina rea-Vans på caliroots! Jag vill ha de vita med gul sula, de är fantastiska.
Vita vans med gul sula.
Vita vans med grön sula.Blå vans med vit sula.Vita vans med röd sula.

En dag i knegandets tecken!

Jag har haft en sån fantastisk dag här hemma hos mor och far på Lugnåsberget. Sov till lunch, och hela eftermiddagen har jag och pappa slitit med vinschar, vajrar, hävstänger och armstyrka för att flytta ett golv några meter till brasan där väggar och tak redan eldats upp. Med hjälp av lite friktions- och vridningskrafter som susade runt i huvudet lyckades vi fantastiskt bra! Men det känns i rygg, axlar och armar nu minsann! Ett härligt ont...
Ja, idag har varit värsta bantningslägret. Eftersom jag sov så sent blev det ingen lunch. Räknade ut att jag ätit mindre än tusen kalorier idag och slitit som ett djur i ett par-tre timmar - förhoppningsvis leder det åt rätt håll inför beach 2010.
Och så har jag blivit sugen på kort hår igen. Som jag förbannat mig för att jag klippte av mig håret, och ändå vill jag bara ha det ännu kortare! Tittade på gamla foton och min moster var så otroligt snygg i sitt korta hår när hon var i trettioårsåldern. Jag norpade några foton ur fotofickan ifall jag lyckas samla mod till mig och går till frisören någon dag. Just nu går också Tillsammans är man mindre ensam på svt 1, och Audrey Tautou är så söt i sin kortklippta frisyr! Undra om mina lockar någonsin kan lägga sig sådär fint...


Knäpp på knoppar :O

Make overn börjar efter påskhelgen. Hallen ska målas, badrumsdörren ska få ett nytt handtag och målas, en plansch ska ramas in och sättas upp på väggen, en miljon små hål ska spacklas, taket ska målas och nya krokar att hänga jackor på ska sättas upp. Kanske någon sorts nyckelskåp också. Har lite olika alternativ för krokarna: de vänstra snygga och genuina i metall från Indiska, de högra en liten och billig variant av de snygga hängarna med de färggranna knopparna, från barnvänligt. Schnyggt.
Krok från indiska i olika färger. Krokar formade som små bollar.

Mustbullar nu bakade

Javisst är de det! Så fort musten kommer upp i butikshyllorna så gör jag lite mustbullar, det är så gott! Receptet hittar du här, och musten hittar du i affären. Den här omgången bullar råkade få grahamsmjöl i sig istället för rågmjöl. Glömde dessutom att jag gjorde dubbel sats, så de flesta bullarna är enorma! Men, ack så smakliga. Svåra att misslyckas med faktiskt!
Nybakta mustbullar på bakgaller, under bakduk.

Världens finaste t-shirtar nu i min ägo!

Nu är jag 21! Det har firats veckan lång med tårtor, paket, skön känsla i magen och tupplurar mitt på dagen. I onsdags var det ett fantastiskt kompiskalas med sju personer ihopträngda runt vårt lilla soffbord i ek (alla var strängt tvungna att använda glasunderlägg, hihi) med kaffe och tårta, så som en riktig födelsedag firas. Jag fick massor av fina produkter från lush som jag hade önskat mig av kompisarna. Bland annat en massagebit som man gnuggar mellan händerna så att den smälter och lämnar ett lager massageolja som luktar underbart av citron! Jag och Daniel har gett varandra vår beskärda del massage i veckan och så skönt det var! Antingen så har Daniel tidigare fejkat att han inte kan massera särskilt bra, eller så var massagebiten magisk. Vad ska man tro?
Av Daniel fick jag en Zetterlund-skiva och två ofattbart snygga t-shirts från Imaginary Foundation! Daniels favorit är den vita med paret och texten i vänstra hörnet: 'Look darling a sustainable future', och jag gillar diplomatiskt nog båda lika mycket. Det snygga med den högra tröjan är att den fortsätter över ryggen och ser ut som att man vänder blad. Sällan man hittar så snygga tjej-tishor! De är i jätteskön kvalitet också.
T-shirt med tryckT-shirt med tryck
Under gårdagen var mamma och pappa här också och vi var på IKEA innan vi hade kalajs framåt kvällningen. Som vanligt var det en pärs att gå på varuhuset och som vanligt blev vi hungriga precis när alla andra också är det, och som vanligt bestämde vi oss för att ställa oss i kö samtidigt som alla andra kunder. Den här gången valde också kortterminalerna att sluta fungera i någon timma och vi hamnade i kö till kassan som inte kunde läsa EAN-koder och inte hade någon ström till varubandet. Det fantastiska är ju ändå att det trots allt är värt det! Det införskaffades hyllor, lampor, ramar, glasburkar och öppningmekanismer till hyllsystemet. Och vilken skillnad det gjorde i lägenheten! Så fint, vi har det nu.
inramad slagsmålsklubben-plansch bukett med snödroppar inramat kort från imaginary foundation

Grape

Surt, sa räven när hon åt upp helggästernas kvarlämnade grapefrukt. Det var min grapefruktpremiär, men jag vet inte riktigt om det här blir nån vana. Det var för surt. Men nu börjar dagen!

Home is where the herd is

Egentligen, borde jag sitta vid matlab nu. Men det gör jag inte. Jag lyssnar på Zetterlund (Monica Zetterlund – Siv och Gunne), torkar någon tår och känner mig som om jag sprungit in i en bergvägg med huvudet före, men bara studsat tillbaka och landat på mjuk asfalt. Lägenheten i går, med skruvhål i väggarna och fel färg på köksluckorna har transformerats och när jag ser ljuset från de flackande lågorna smeka väggarna som jag och Daniel målade om i somras, leta sig in i varenda litet dun i kuddarna och skapa en hemlig skugga under gungfåtöljen som svajar under mig som bästa hängmatta - då förstår jag det fantastiska. Jag och Daniel bor i lägenheten, vi två har samma punkt som vi kallar "hem". Det är våran hud och våra andetag som sitter i täcket och kuddarna i sängen, mina skivor som står i skivstället, Daniels filmer som ligger i TV-bänken. Daniel har lagt kuddarna i soffan på det sättet han alltid gör när han städar, min ryggsäck ligger öppen på fåtöljen med matlådan kvar i sig, som vanligt. Kan det någonsin bli bättre?

Glas(s)igt!

Jag vet att jag tagit upp Ernst Billgrens finfina glasskulpturer förut, men åh, det kan bara inte bli för mycket! Jag älskar det här skål-konceptet, med djur som vilar på botten av skålarna. De gröna skulpturerna med änderna har en sån fantastisk grön färg. Precis samma gröna färg som det långa, sega slemmet i bäckarna om våren fick när solen gassade och algerna tog över. Gräsänderna har precis samma gröna huvud som änderna som bodde i dammen hemma, den damm som egentligen var ett gammalt vattenfyllt dagbrott sen kvarnstensbrytningens tid. Där man fångade grodor och lärde sig åka skridskor. Allt det känner jag i kroppen när jag ser Ernst Billgrens ändå rätt så enkla and i en rätt så enkel glasskål.
Den vita skålfiguren väcker inte så mycket känslor, den är mest bara fin att titta på, så ljus och mjuk i formen. Jag skulle fylla skålen upp till halsen på det lilla djuret med pastellfärgade likör-ägg och bara känna mig pastellig och mjuk på insidan med en sån skål på min lilla byrå, eller på köksbordet.

Glasskulptur av Ernst Billgren. And i glasskål. Glasskulptur av Ernst Billgren. Vitt djur i vit skål.

 

När jag ändå var i farten och frossade i glas slank jag in på Ittalas hemsida. Hittade bland annat det här jättefina gröntonade glasfatet, från Kastehelmi! Jag skulle egentligen behöva ett tårtfat, eller bara vilket lite större plant glasfat som helst. Just nu har jag ingenting sånt alls. Eftersom jag - trots att jag gillar färgstarka grejer - vill ha ganska tidslösa prylar blir det mesta rätt så klassiska, lite mjäkiga grejer. Sådana grejer som min mamma skulle tänkas köpa.

När jag fick syn på ugglan från Birds by Toikka tyckte jag att den hade så fantastiska ögon, så stora, lugna och visa. Jag tycker om djur som symboler för egenskaper. Den listiga räven, den kloka ugglan, den majestätiska och propra älgen. Eftersom jag alltid strävat efter mer kunskap är ugglan så klart min personliga favorit. Om csn tillåter kanske det blir ett litet grönt fat en vacker dag?

Glasskultpur föreställande uggla, från Birds by Toikko. Ljusgrönt fat från Ittala.

Make Over/IKEA Wish list

För en månad sen gick jag enfaldigt och beklagade mig över att lägenheten var "färdig" och att jag inte hade projekt att kanalisera min kreativitet genom. Fel, fel, fel. Jag inser nu att det var så naivt, dumt och enkelspårigt att jag rodnar. Det finns tusen saker att göra i lägenheten som stannade upp lite i inredning där vid svininfluensautbrottet i familjen, någon gång i oktober. Inte minst stora ingrepp, som att måla om hallen och köket från golv till tak. Rätt så stora projekt som jag bara missade?! Nåväl, nu vet jag vad som ska göras och hallen verkar vara först ut. Om allt blir som det är tänkt och inte Bokia behöver extra arbetskraft så verkar det som att hallen får en make over från topp till tå kring påsk. Härligt!

Nu är väggarna vita, dörrarna vita, taket vitt, lampan i plexiglas, den fina 50-talsspegeln och enda möbeln är en blåbärsblå byrå med röd-vita knoppar från IKEA. Väggarna är helt kala och hallen är väääääääääldigt tråkig. Dessutom saknar vissa av garderobsdörrarna handtag. Planen är att måla vägg och tak vitt på nytt och spackla bort alla fula hål. Sen, ska en stor fina tavla upp ovanför byrån - kanske en inramad plansch. Jag funderar på vad jag kan göra med resten av den blå färgen. Att måla ramen till tavlan känns som lite too much, samtidigt som det behövs färg i hallen!
Köket ska också göras om, i sommar om vi är riktigt duktiga. De ljusgrå väggarna ska bli ljust grå-vita, de mullvadsfärgade köksluckorna ska bli ljusgrå och den röda fondväggen ska... jag vet inte? Antagligen också bli vit, tråkigt och säkert nog. Men den ska kläs med hyllor som ska fyllas med korgar och burkar och bli riktigt hemtrevlig och snygg! Nåt i stil med från Hus&Hem:
Ordning och reda i skafferiet!
Vid nästa sväng till IKEA önskas en hel del till hallen och köket! Visst kan det bli lite tråkigt att bara köpa saker från IKEA, men jag tycker ändå de har bra grejer för basmöblemanget. Den röda hyllan är redan bestämd, di lärde ska bara tvista om vilken färg den ska ha. Så, en liten wish-list inför IKEA-besöket:

Inför kalas

Titta vem som hittade fint tårtpapper till födelsedagskalaset nästa vecka? Jo, det skulle vara lilla jag det! Papperna ska jag kila iväg och köpa på Sally Bazar vid Redbergsplatsen. Jag åker förbi nästan dagligen men har aldrig klivit av vagnen och besökt butiken. De blir fina med en hemmagjord prinsesstårta on top! Jag gillar de där som är täckta med grädde, har marsipan upptill och flagad mandel på sidorna. Och så klart rosen alla slåss om men bara födelsedagsbarnet (den här gången jag, yes!) får.

Guldfärgat tårtpapper från Sally Bazar


Lite vårgrönska i lägenheten önskas, tack!

Den värsta stressen har lagt sig. Konstigt nog, tenta på torsdag och här sitter jag vid blogg.se! Men snart kommer plugget igång, och jag är segerviss! Idag ska många tal räknas. Halkade in på en fin blogg idag, en tjej som länkade till diverse helt underbara inredningsprylar (Materiell Tjej)- och helt plötsligt var det något litet vårfrö inom mig som satte rot! Jag tog en tur i lägenheten och insåg, att inredningen i höstas - det var ju bara början! Det finns såå mycket kvar att göra för den som har tid och lust! Hallen och köket behöver målas om, bara det, vilka projekt! Det kommer bli en helt ny hall och ett helt nytt kök. Och rummet (det enda sov/vardags/arbetsrummet) kan minsann få lite mera ömhet och kärleksfull behandling. Vi har inte en tavla på väggarna och en glest fylld hylla där det nödvändigaste fått finna vilorum under någon helgstädning. Efter ungefär två minuters omkringsurfande hamnade jag på indiska och hittade den här kudden, Rose Cusion. Helt rätt färg, skitsnygg och perfekt i min gungfåtölj. När tentorna är över ska jag hitta lite tid att gå och klämma på den!
Rose cushion

RSS 2.0