Hemmapyssel

Nåt åstadkommer jag ändå i hemmets lugna vrå. Årets dijongula raggsockar med en fin fläta över hälsenan passar fint i de röda tretornstövlarna när vårregnen kommer. De var lite trixiga att få till eftersom jag glömt hur man gör hälar, men annars förvånansvärt lätta att sticka. Och, såklart, fantastiskt fina. Precis som nötknutarna och långpannebrödet jag bakade i helgen. Våckert!

Dijongula raggsockor med flätningseffekt (svartvit bild).

Nötknutar och långpannebröd


Idag föddes jag på nytt.

Just idag ja. Här.

Lägg dig raklång på mitt golv

Flerfärgad randig bomullsmatta Chindi, från Indiska. Av min kära, kära mor har jag fått en beige plastmatta som är måttligt rolig. Den fick jag för att jag ville ha någonting på köksgolvet och hon hade inte längre behov för den. Men nu har jag hittat en ersättare, ta-daa! Fina, glada färger och såklart rött i, rött som präglar hela vårt underbara kök. Mattan Chindi hittade jag på Indiska. Voila!

Nya skodon inför sommaren?

Köpte den vita klänningen med blommor nedåt fållen på Kappahl igår, hade den på kalas till marinblå strumpbyxor och blå kofta. Jättefint hårspänne från H&M i håret. På fötterna? Stora, klumpiga vans i skinn! Dags att kolla på nya sommarskor alltså. Som vanligt kollar jag in Vagabonds grejer först, de brukar ha små bekväma skönheter till okej pris. Till exempel de vita sandaletterna jag hade på studenten! Så sköna att jag hade dem på festen på kvällen med, även om de bär sina spår från ett antal utekvällar vid det här laget. Gillar starkt!

Sandal i naturfärgat läder, Mykonos, från Vagabond

Vit sko med spännen och klack, Porto Cervo, från Vagabond.Naturfärgad sko med klack, Lugano, från Vagabond

Ååååååh så snyggt i majkvällen!

Äh dra mig baklänges! som man hade sagt förr om decennierna. Kappahl har gjort det (igen, ville jag säga men det vore kanske en lögn?) och kommit med någonting som slår an varenda litet kranskärl i C-dur och änglakörer nynnar käckt i bakgrunden. Deras Vintage Stories - shapes of the 50's, in a limited edition har helt enkelt gudomliga inslag. Kolla bara in det röd-vit-prickiga solsetet i byxor och överdel, klänningarna nedan, koftan och glöm för guds skull inte smyckena! Mitt annars så låga blodtryck sticker upp i ett 145/90, minst! Ojojoj, imorgon blir det besök på Kappahl, det kan jag lova.

Liten blommig börs i tyg.


Vit klänning med blommor, 50-tals-snitt.Blommig klänning, 50-talssnittRött linne med vita prickar, 50-talssnittRöda shorts med vita prickar, 50-talssnitt.

Pst! Missa inte det dretsnygga skärpet från Lindex heller:
Brunt läderskärp med dubbla spännen från Lindex.

Monki-fint

Jag kan ha lite svårt för Monki, dels för deras psykedeliska butik vid kompassen (där man alltid går in i minst en spegel och en glasskiva innan man kommit till provhytten) och för att många av deras plagg är så bylsiga! Något som inte klär mig.
I vår/sommar-kollektionen finns dock en massa fina plagg i rött och blått jag skulle vilja ha. Det är någon sorts Saltkråkan-feeling över det hela, speciellt med sandalerna, koftan och den röda och blå t-shirten. Fina grejer!
Collage av olika plagg från Monki.

RSS 2.0