Ack Tyskeland du sköna

Ett år tillbaka i tiden satt jag i Berlin. Jag och Dani var antagligen uppe sen ett tag eftersom frukostbuffén stängde klockan tio, kanske streamade vi "Skägget i brevlådan" från svtplay och öppnade chokladkalendern? Klädde på oss ytterkläderna - den nyinköpta underbara yllekjolen - och traskade runt i Prenzlauer Berg för att hitta de sista julklapparna. Kilade bort till Kaizers, där jag i smyg köpte Lindt's jullindor med tusen och en natt-tema, smak av kanel som Dani älskar. Det skulle bli en Nicolaus-present, men den fick inte plats i skon! Och hela tiden när allt var bäst, hade jag en hemlängtan som fick mig att tappa innanmälet.

Nu vill jag bara tillbaka, hela tiden
, om och om igen. Göra om det hela, utan hemlängtan och med ett eget rum i en liten WG eller i nån utbytesstudentsbostad någonstans. Och det tänker jag nog också. Speciellt när jag hittar det här! Härligt smaskiga (enligt en viss Herr D alltså) kanellindor, som jag skulle köpt hinkvis om jag bodde over there i Tyskland och fyllt rummet med imorgon. Här kommer... Lindor med kanel och koriander!

Exklusiv von Lindt undnur für kurze Zeit!

Big Sur

Förresten, såhär tio minuter in på lördagsdygnet passar väl ingenting bättre än en gammal hjärtevän som hängt med sen tidiga tonåren, om inte tidigare än så. Well, i give to you: Big Sur genom the Thrills!

Klicka på bilden för att hamna på videon på Youtube.


Lite mera spööööken...

Vilken härlig fredag! Den började surt med en trötthet som hade fått ett överaktivt barn på uppåttjack att lägga sig ner och bara blunda, och slutade här i soffan med magen full av tacos, godis och julmust, och hjärtat fullt av kärlek till huskarlen och Ghostbusters. På skolschemat stod bara en spännande föreläsning i Vågrörelselära och Optik med Janusz, som än en gång fick mig att känna att jag valt rätt program. Inte blev det ju mindre roligt av att labben igår gick så himla bra! Det blev en snabblunch i Hilbert med några datavetare på (fin)besök vilket man inte säger nej till. Såklart fanns det ju någon sorts ambition om att jag skulle plugga flitigt hela dagen när jag hade så lite lektioner, men konstigt nog hamnade jag framför tidsfällan Sims 3 och lämnade inte datorn förrän mina ögon sved rejält och jag höll på att förlora förståndet. Då var det dags för tvätt, efter tvätt var det dags för disk, efter disk var det dags att hänga upp tvätt, sen var det dags att slänga i sig korv med bröd för att tillsammans med den manliga halvan av hushållet bege sig till Ica Maxi i Angered för att storhandla.

Jag har aldrig storhandlat
här i Göteborg, och det var lite IKEA-feeling över det hela. Vi köpte och köpte och köpte allt som inte finns på lilla Coop hemma i Gamlestaden, och stod snart snopna i kassan med ett kvitto på över tusen kronor och tunga kassar som skulle bäras hem. Men klaga ska man inte, för i kassarna rymdes mycket smarrigt och njuta av på en onsdagkväll, framför den nya favoritfilmen: Ghostbusters! En film jag underligt nog aldrig har sett förut, men det tog mig knappt tre sekunder att bli fullkomligt bedårad. Och det är någonting speciellt med deras arbetskläder. Vi som bär overall i studentikåsa sammanhang tror jag blir lite extra varma om hjärtat när vi ser dem springa omkring med rätt så illasittande overaller med skärp som inte vill sitta i midjan och byxbakar som säckar. Ja, andäktigt sitter vi här tillsammans och tänker: Vilken underbar lekdräkt!

http://www.thelmagazine.com/images/blogimages/2009/08/14/1250256446-ghostbusters.jpg


Isterbandsafton

Isterband, isterband, isterband. Isterband blev det, och trevligt var det. Det serverade med skånsk potatis enligt Peter Harrysson, det vill säga råstekt stuvad potatis och smarrig isbergssallad med goda svenska äpplen i. Så himla gott! Det var ett ståhej att steka och äta åtta isterband, men ack så mysigt när vi trängde ihop oss fem man runt det lilla, lilla köksbordet. Till dessert blev det gammal hederlig marängsviss, för att fira Pågens födelsedag som äger rum på lördag! Tjoho! Fina presenter fick han med. Härligt kväll.

Ett andra projekt i advent: kola

Då jag inte har några större skills inom vare sig matlagning eller bakning, men ändå vill tro att jag är huslig, har jag hittat en gyllene väg att vandra. Jag bakar julgodis. Sats, efter sats, efter sats med olika smaksättningar, olika recept, olika temperaturer i oändlighet. Det går snabbt att göra och även om det blir misslyckat vill man äta ändå, för det är så sött och gott! Perfekt!
Julgirland i julburk. Juligt!
Så, årets första knäck - som ju var smaksatt med glögg, mandel och russin - blev lite för mjuk. Årets första kola blev lite för hård. Jag glömde ju bort att jag gjorde halv sats på grund av gräddbrist, och satte mig och pluggade linjär algebra istället för att hålla koll på hushållstermometern. Kolan var smaksatt med valnötter och apelsin, och även om man får suga några sekunder på den för att den ska bli lagom mjuk, så blev den himla god! Julig också :)

Idag ska det bli isterbandskalas
här hemma i lägenheten, isterband med stuvad råstekt potatis, senap och lite sallad ska det bli. Och sen kanske någon liten överraskning till efterrätt, ifall någon råkar fylla år här i dagarna.

RSS 2.0