Så fint, så bra.

Åååh vilken fin lägenhet vid Johanneberg! Köket är ju fantastiskt, och även om resten inte ser sådär jätteroligt ut just nu så har det ju klart potential. Lite färg på väggarna och våra vackra möbler så skulle saken vara biff. Där skulle jag vilja bo med Dannemannen, länge länge.
Ja, såklart har jag dreglat på hemnet.

Glöggigt!

Snart, vänner. Snart är det jul igen. I fredags äntrade vi det gyllene kvartalet som innehåller allt det göttigaste med livet:
- Oktober
- Hösten
- Advent
- Lucia
- Jul.
Och det bästa är ju att det innebär gottigt att äta och baka. Syltandet och saftandet har börjat, snart kommer brödbaket i läsperiod två och när november kommer börjar vi bulla upp med inför glöggfikan jag och Dannemannen. Men nu laddar vi med Jan Rippe såklart!

Dregel, dregel, hemnet...

Underbart radhus i Örgryte på Hemnet. Jag skulle antagligen ha renoverat det på ett rätt annorlunda sätt, men de bevarade delarna av huset är fantastiska! Vill ha, vill ha, vill ha!

Jitterbugg och halsfluss.

Halsflussen tuffar vidare. Penicillinen kickade in rejält igår och kabaam! så blev jag sugen på att baka kakor. Så det gjorde jag. Chokladkakor med nötter, mandel och russin och Jitterbuggare. Jättefina och goda blev de, buggarna alltså. 40-talsklassiker, stod det i receptet. Kanske det. Fina i alla fall. De kan jag äta på kakkalas när jag har min fina sammetsklänning jag hittade på Finska Pingstkyrkans Second Hand i Olskroken. Efter några stygn kommer den vara perfekt!

Kakburken full med Jitterbuggare!


Varför min lägenhet är bäst

Vi har en fisk i soffan.
Vi har en fisk i soffan!
Bostadsföreningen har egna äpplen på gården.
Bostadsrättsföreningsäpplen.
Ett fint skrivbord med babuska, foton på mamma och pappa och allt annat man kan behöva.
Fint skrivbord med mamma och pappa inramat.
Lummigt köksfönster med krukväxter. Kaffeplantan växer fort!
Massor med fina krukväxter.
En vandrande judinna.
Den vandrande judinnan vandrar
Den bakvänliga bakbänken med massor av hyllor över!
Bakbänken i köket!
Därför bor jag så himla bäst på mina 34,5 kvadrat. Bäst.

RSS 2.0