Så åker vi mot solnedgången


Okej, jag är medveten om att det inte var längesedan jag la upp en bild på en regning fönsterruta. Men kom igen, det är hur vackert som helst! Det finns få saker som får mig så melankolisk som sommarregn i kombination med solnedgångar. Idag skiner däremot solen över Göteborg och regnmålen är inte inom synhåll. Om några minuter ska jag och Daniel slänga oss ner på en spårvang ut till Kviberg för att "titta på fotboll" och äta med efterlängtade vänner.

Hurra för sommaren!Spirande grönt


När jag planterar om mina krukväxter fyller jag alltid några krukor med bara jord och ställer dem i köksfönstret. Sen, allteftersom jag rensar grönsaker, äter frukt eller andra växter fröar av sig pular jag ner kärnorna och fröerna i krukorna och sätter en plastpåse över så att de får sig en lite kuvöskur. Ibland händer det ingenting alls på några månader, ibland börjar det gro nästan direkt. Det allra mest spännande med det här är att jag inte har någon som helst aning om vad det är som växer upp, eftersom jag har pillat ner så många olika fröer! Just nu hoppas jag på att det här kommer att bli ett äppelträd, en paprika eller en citron.


Klänningar, potatis och facebook.


Under de senaste veckorna har jag levt i en kappsäck, med andan i halsen och bjudluncher i magen. Detta har lett till att jag:
a) Har haft en ganska tråkig klädstil.
b) Lagat min favoritmat alla dagar jag varit hemma, det vill säga fransk potatissallad med mängder av gräslök och göttiga tillbehör.
c) Har varit facebookfri en himla massa dagar, utan att sakna det alls. Nice!

Det ska bli bättring. Idag ska jag ner på stan för att köpa lite klänningar som kan passa under klädkoden "Mörk kostym". Sen ska jag köpa hem något riktigt lyxigt och kanske till och med köttigt att laga till middag ikväll. Och jag ska fortsätta vara facebookfri, eftersom jag har insett att ingen saknat mig och jag saknat ingen på allas vår kära ansiktsbok.Ljusa nätter i juni


Här kommer jag ställa mitt skrivbord i augusti. Framför fönstret, med utsikt över solnedgångsrosa himlen. Vajert, ska det bli.


Fast på papper


Jag har blivit studiofotograferad inför mitt nya uppdrag! Trots att jag inte fått se bilderna än fasar jag för att jag som vanligt har världens stelaste leende och konstig kroppshållning, som alltid när det är poserande fotografering som står på schemat. Dagen till ära hade jag min fina blomsterklänning och rött läppstift.Mot de sälla jaktmarkerna

Jag har spurtat i mål. Alla tentor är gjorda, inlämningsuppgifterna godkända och skolpapprena ligger prydligt staplade i en hög på skrivbordet och bara väntar på att läggas undan och inte plockas fram igen på ett år. Ett helt, långt, ljuvligt år när jag istället ska sitta vara heltidsarvoderad inom kåren. Lika mycket (mer) jobb, men för någonting som gör skillnad. Äntligen kan jag andas ut och finna lugn i att slippa bojan som studierna har inneburit för mig det senaste året. Det har gått dåligt. Jag har haft svårt att motivera mig och när jag väl känt en lust att lära har jag inte lyckats få in någonting i huvudet. Det har känts som att min intelligensnivå ligger på samma som en vedpinne men innerst inne har jag hela tiden förstått att det inte är min logiska förmåga det är fel på - utan en mental spärr som satt sig på tvären. Nu går jag vidare på en ny odyssé i livet och hoppas att jag återvänder till studierna med en kunskapstörst och sprudlande energi om ett långt och spännande år.So long filitjong!

Hejdå regnbågslappade böckerna! Vi ses i augusti 2013!


Och hejdå matteplugg i soffan med liten kopp kaffe och hemmabyxorna på. Nu ska jag bara läsa arbetsmiljölagar och jämlikhetspolicys hela sommaren!


Jag kommer sakna er, men bara lite grand.


RSS 2.0