September-fillimpa

Äntligen har jag bakat bröd! Det var verkligen på tiden. Fillimpa blev det den här gången, världens enklaste bröd vill jag nog påstå. Jag använde Leilas recept från A Piece of Cake som grund, men grejen med fillimpa är ju att det är ett väldigt spontant bröd. Det är bara att slänga ner lite diverse och korsa fingrarna i hopp om att det blir gott. Den här gången såg innehållet ut såhär:


Ingredienser (2 limpor):

9 dl filmjölk
2 dl sirap
4 dl russin (kan delvis bytas mot annan frukt)
2 dl hasselnötter (gärna utan det bruna "skinnet")
6 dl vetemjöl
6 dl rågmjöl
3 dl fyrkornskross
2 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 ½ tsk salt
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda fil och sirap i en STOR bunke.
2. Hacka russin och nötter. Blanda tillsammans med övriga ingredienser i bunke.
3. Klicka ner smeten i två brödformar (ev klädda med bakplåtspapper). Strö över lite goda frön eller havrgryn.
4. Grädda i mitten av ungen i ungefär 45 grader. Knacka på undersidan av formen för att få en hint om ifall brödet är klart eller inte.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0