Rör ihop-kaka


En kaka som  mamma alltid har gjort om somrarna när trädgården dignar av frukt och bär är Rör ihop-kaka. Jag vågar nästan lova att den här kakan toppar listan av kakor där det gäller att få godast smak med minsta möjliga arbetsinsats. Den kräver så lite jobb så det är bara att slänga upp benen på köksbordet och lata sig.


Här kommer receptet:

Smörj och bröa en kakform på ungefär 1,5 liter och sätt ugnen på 175 grader. Smält 50 g smör eller margarin och låt det svalna. Häll det i en bunke och tillsätt 2 dl socker, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2 st ägg och ½ dl mjölk. Rör ihop så det blir slätt (det blir en ganska trögflytande smet) och häll sedan i formen. Lägg på 2-3 dl bär och tryck ner dem lite så de inte poppar upp ur smeten i ugnen. Grädda i 25-30 minuter. Kakan kan vara lite kladdig i mitten, det är bara gott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0