Käck kokoskaka

Typ ingen jag vet gillar sockerkaka och sånt därnt. De tycker att det är för brödigt och torrt och trist, men om man av någon anledning ändå vill pracka på sina vänner en mjuk kaka kan man göra en saftig kokoskaka. Den innehåller verkligen nästan inget (torrt) mjöl men en himla massa kokos, choklad och kanderat apelsinskal. Hur gott blir inte det? Svar finns längst ner på sidan.


Ingredienser:
150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
200 g riven kokos
60 g finhackade kanderade apelsinskal
50 g hackad vit choklad
½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smör eller margarin och ställ på svalning. Vispa samman ägg och socker tills det blir pösigt.

3. Blanda ihop kokos, apelsinskal, choklad, vetemjöl och bakpulver. Rör ner i ägg- och sockerpöset tillsammans med smöret eller margarinet.

4. Häll ner den krämiga smeten i en kakform som är bröad med kokos. Släng in'et långt ner i ugnen i upp mot 50 minuter.

5. Ät och drick med ett glas frisk saft till.



Svar: görgott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0