Vår i Bellevue

I Paris blommar körsbärsträden runt Sacre Couer. Jag hittade den fina tavlan på Ebbes hörna. Den var så där ordentligt inramad med brun papp på baksidan.

Och årets första blombukett har kommit in på soffbordet. Jag har ingen aning om vad det är för blommor, men de är lila små och skoj och plocka. Förresten ser man på bilden hur lite lakrits det är kvar. Jag åt den till frukost imorses, typiskt dålig idé. Det var tydligen lite väl starkt för en tom mage. Den kom upp igen, och jag har mått skräp hela dagen. Blähä.


Nä nu blommar det!

Blommande krukväxter, det är fint det! Jag vet inte om det är våren eller om jag har varit ovanligt duktig, men så här käckt rosa är begonian i köksfönstret. Fint som snus. Rosa snus.
Jakten på mattpiskan

Nehej, där kanske jag var lite snabb. Köpa mattpiska var inte så lätt som man kunde tro. Lite smått desperata har jag och karln cyklat runt till alla butiker i Gamlestaden, rusat in och förhoppningsfullt frågat: Har ni mattpiskor? Men nej. Ingen har. Kanske kan man piska på annat sätt, men vi vill ha vår mattpiska. Att piska mattor med. Pisk pisk. Aldrig kunde jag tro att det var så svårt! Det är så man blir med negerbarn! som en viss kär dam i Daniels släkt säger ibland. Och då menas såklart inte att det är något fel med små söta bruna bebisar, utan lite mer såhär:


Undrar om det roligaste med den här sketchen är att Ulla Skoog säger ett politiskt icke-korrekt ord i TV, eller att Johan Ulveson spelar dum. Egentligen, menar jag. Hade det varit lika skoj om det hade varit en asiatbebis, och hon sa "kinesbarn"? Svårt att säga.


Idag har jag skrivit om , och .

En torsdag som denna...

Våtdamma, tvätta fönster, lära Dannemannen putsa fönster, polisha fönsterbrädorna, tvätta soffklädsel, köpa mattpiska, piska matta, pluggångest, Hello Kitty-surpriseägg, glass i solen utanför ÖoB, en NY Hello Kitty till samlingen (Jul-Kittyn, Emmaslemma, jul-Kittyn!), tvätta fyra fulla maskiner tvätt... ja, så är det här hemma idag. Och ikväll blir det första svängen till skolan efter påsk. Puh!

Varning för landsbygden!

SVT-programmet Debatt (där fantastiska Belinda Olsson håller i trådarna) diskuterade vargjakt. Som alltid arga och upprörda röster. Många arga storstadsbor som inte sett en varg på Skansen ens viftar med rapporter som man tyder lite som det passar en. Två kvinnor som bodde på landet var upprörda eftersom de inte längre kunde släppa lös sina hundar när de plockade blåbär. Vi har valt den här livsstilen, att bo på landet. Den får inte vargen komma och ta ifrån oss! menade de.Kära medelålders Damer (som egentligen faktiskt såg jättesnälla och trevliga ut)!

Å landsbygdens vägnar ber jag så hemskt mycket om ursäkt - och beklagar verkligen om Ni flyttat ut dit på falska premisser. Landsbygden må se härlig ut i inredningsmagasin och i Jul med Ernst, men i den undre världen finns många mörka hemligheter som grävande journalister i SVTs dokumentära program Mitt i naturen har lyckats avslöja. Bakom den härligt gemytliga fasad som en helrenoverad sekelskiftesvilla med carport kan utgöra, finns den. Naturen. Och där naturen finns, är aldrig djuren långt borta.
Vi vill återigen framhålla att det är högst beklagligt om detta inte tydligt framgick när Ni valde den lantliga livsstilen och vållar er obehag. Högre instans arbetar på att minska obehaget för Er, bland annat genom främjande för en ökad halt av tungmetaller och gifter i grundvatten och sjöar.Med vänliga hälsningar
Ida K för landsbygdenEn del av den fruktansvärda propagandamaskin allt fler svenskar faller offer för.
Idag har jag skrivit om och .

Poppis på loppis! Eller andrahand

Jag var på Ebbes hörna här hemma i Bellevue. Jag köpte ett SILL-pennställ och en liten glasskål med lock att ha lakrits i. Det är god, salt pingvinlakrits från Tysklandsfärjan. Perfekt för ett litet solstingshuvud som ska lägga sig och kolla på Tre Kärlekar nu. Det kollade alltid mamma på när jag var liten. Vilken trygghetskänsla!
Till kvällsmat blev det jättegod potatis- och blomkålssoppa som jag blev tipsad om på ElsiesPäron. Till det kantarellstuvning på rostat bröd. Härrrrrligt!

Hej tack ajö

Äh. Ibland måste man bara gå in i sin lilla bubbla och försöka sortera ut vad som är viktigt här i livet. Jag är inte riktigt färdig med det än. Medan jag funderar, i bubblan, lyssnar jag på tonsatta dikter av Sonja Åkesson, bakar småkakor till klockan två på natten och lagar mat av hemmaplockade kantareller.
Om jag vore en disktrasa, kunde inte nån bara vrida ur mig nu? Hårt, rejält och länge tack! Så får vi se vad som består.

Home is where the herd is

Det tycks sig inte sämre än att det har blivit vår. Jag bestämde igår att efter påsk är det cykelpremiär, så påskprojektet blir att väcka den slumrande cykeln ur sin dvala. Pumpa däck och smörja kedjor, åck åck åck! Men så härligt om man kommer igång med att cykla till skolan.
Jag har varit hemifrån så mycket de senaste veckorna att jag knappt hittar här hemma längre. Tur att jag bara har ett rum att gå vilse i, och dessutom ännu en person att dela mina 34,5 kvadrat med. Det ökar ju chanserna att stöta ihop med någon som hittar avsevärt, i den händelse jag skulle gå vilse. Grejen när jag är borta mycket hemifrån och sen plötsligt får tid hemma är att jag blir så otroligt hemkär. Skit i plugget, tänker jag och börjar pyssla om mina krukväxter, damma de allra mörkaste och dammigaste hörnen och plocka ordning på grejer som legat framme i evigheter. Och sen sitter jag där i nån sorts lyckligt rus och bara älskar att just jag bor just här med just den jag bor med. Vet att varenda pryl i den här lägenheten har vi ställt här, har vi velat ha här och vill att just den ska stå framme. Kuddarna i soffan är valda för att just vi ska kunna sjunka ner där när vi ser på film. Och gungfåtöljen finns för att jag tycker om att sitta i den och sticka. Mattan är skön att sätta tårna på när vi kliver ur soffan. Jag tänker att det inte gör så mycket att jag skjuter upp pluggandet. För jag vet att jag pluggar som allra, allra bäst vid mitt eget skrivbord i en härligt lagom städad lägenhet.
En ny studiekamrat
En ny liten studiekamrat som påminner rätt mycket om Side Show Bob.

Friluftsdag

Äntligen lite avkopplande aktiviteter i naturen! Eller ja, 10-kampf mellan de som aspirerar till F-sektionens sexmästeri och vi som aspirerar till Djungelpatrullen, Rustmästeri/PR-föreningen. Det var ju i Slottskogen, och ganska lugnt och skönt var det. Jag drack ingen öl (förutom några klunkar på bilden när det var parcaps, duell i ölspelet alltså), chillade lite på en pressening och var med i några typiska lekar, till exempel kasta inoljad melon, gräva efter tre föremål (en krita, en kapsyl och ett torkat enbär) i hinkar med kalvfondsgelé, klassiska klädstrecket med mera. På kvällen nalkades fest men jag var så mör efter fredagens arrangerande av Dup (pub) med tillhörande efterfest, så det blev hemmakväll med Dannemannen istället. Förjävla gött faktiskt.

För övrigt vann jag över Annie, hurra hurra!

RSS 2.0