Glad att jag inte är grek

Ekot rapporterar om en död bankarbetare, SVT om tre. 20 stycken lär vara instängda i banken, fyra har man lyckats rädda därifrån. Men, överallt ges olika bud. Det verkar råda kaos i Aten idag, antingen vet medierna var de ska hitta oroligheter eller så bubblar den grekiska huvudstaden av missnöje, uppror och dystopiska tongångar.

Jag blir så kluven. Självklart rasar folket när deras land går i konkurs, ett land med ökänd och berömt stor korruption. Eftersom det är si och så med skattebetalande - man får nästan intryck av att skatten är helt frivillig när greker intervjuas i Aten idag - kommer inte mycket pengar samlas in där. De som har pengar betalar ju inte skatt i alla fall. Självklart kommer arbetarna i det offentliga få betala. Självklart blir de arga, och ännu mera självklart rasar de sen länge arbetslösa invånarna i landet Grekland. Jag tycker det är helt rätt att de säger ifrån.

Ändå är det fruktansvärt att bankarbetare ska behöva dö för folkets vrede. Är en bankkassörska lika skyldig för finanskrisen som den tyska lägervakten för förintelsen? Och hur skyldig är då den tyska lägervakten?

Dessutom dog Brita Borg, Litauen stoppar sin Pride-festival och i Louisiana snackar BP fortfarande om de fantastiska kemikalierna som "samlar oljan i små klupmar så att de sjunker till botten och försvinner". Hallå eller. Tror folk fortfarande att saker inte finns om man inte ser dem längre? Det kanske är dags att se över skolväsendet i världen...

Det här
är ändå rätt intressant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0