Presentinslagning?

Hittade fint presentpapper på IKEA. Kanske är dags att köpa lite mer så man kan variera sig lite den 1 juni, då Daniel fyller år. Så fina färger var det också, det finns i sommarutbudet.
IKEA presentpapper
Puh. Nu börjar tydligen dagen, och jag ska räkna mekanik. Daniel kommer hem lite efter tolv och då ska vi äta tacos. Även om jag bara går i skolan två dagar i veckan nu för tiden är det mer stressande än någonsin! Allt hänger på mig, jag kan inte skylla på någon annan. Blä, blä, blä. Sniff sällskapar vid mina fötter, det är fint i alla fall.

Idyllen

Sitter hemma och njuter över små värdsliga saker. En stor, frodig rosa hortensiablomma dignar i sin vas i vardagsrummet. Även om den kommer från blomsterbutiken luktar den inte mycket mer än växthus, men det ligger också fint i näsan. På köksbordet står det en liten vas vitsippor och lyser. Med den nya sopskyffeln är golvet för ovanlighets skull inte fullt med bös. Disken diskad, spisen städad och Sniff ligger och sover på sin plats under soffbordet. Det är fint det.

Nu så har det hänt att bröstet har blivit bränt..

Vårens första härliga solgass! När jag var hos hudläkaren i vintras sa han att jag hade hudtyp ett och inte får bränna mig i solen. Tydligen skulle jag ha spf 30 från första vårsolen och jag har köpt en tub som duktigt står i badrumsskåpet. Alla dagar det regnar har jag kommit ihåg att använda den, idag glömde jag. Utomhuslunch, gassande sol, och så...


Gör mig glad

Min och Daniels hall-garderob

Jag älskar det här fotot. Solen letar sig så fint in i garderoben, in i ännu en vrå av hemmet. Skorna ligger inslängda där, i en fin och välplanerad hög. En litet vantfinger sticker upp och vinkar ur lådan. Det ser ut precis som det gör här hemma, på det här fotot.

I övrigt har våren kommit till lägenheten. Det gror och spirar illande grönt i de skitiga fönstrena.

Kaffeplantan börja få skott!

Kaffeplantan.

Kökets örtagård.

Örtagården.

Daniel i hallen

Daniel bakom ett filter av bortglömda ISO-tal och överexponeringar.

Daniel knäpper sin jacka

Starka händer.

Daniels nya regnkläder

I nya regnkläder, redo för Tiveden.

Glad att jag inte är grek

Ekot rapporterar om en död bankarbetare, SVT om tre. 20 stycken lär vara instängda i banken, fyra har man lyckats rädda därifrån. Men, överallt ges olika bud. Det verkar råda kaos i Aten idag, antingen vet medierna var de ska hitta oroligheter eller så bubblar den grekiska huvudstaden av missnöje, uppror och dystopiska tongångar.

Jag blir så kluven. Självklart rasar folket när deras land går i konkurs, ett land med ökänd och berömt stor korruption. Eftersom det är si och så med skattebetalande - man får nästan intryck av att skatten är helt frivillig när greker intervjuas i Aten idag - kommer inte mycket pengar samlas in där. De som har pengar betalar ju inte skatt i alla fall. Självklart kommer arbetarna i det offentliga få betala. Självklart blir de arga, och ännu mera självklart rasar de sen länge arbetslösa invånarna i landet Grekland. Jag tycker det är helt rätt att de säger ifrån.

Ändå är det fruktansvärt att bankarbetare ska behöva dö för folkets vrede. Är en bankkassörska lika skyldig för finanskrisen som den tyska lägervakten för förintelsen? Och hur skyldig är då den tyska lägervakten?

Dessutom dog Brita Borg, Litauen stoppar sin Pride-festival och i Louisiana snackar BP fortfarande om de fantastiska kemikalierna som "samlar oljan i små klupmar så att de sjunker till botten och försvinner". Hallå eller. Tror folk fortfarande att saker inte finns om man inte ser dem längre? Det kanske är dags att se över skolväsendet i världen...

Det här
är ändå rätt intressant.

Hihi

Nu ringde Daniel och undrade om jag inte ville ner på stan och köpa regnställ med honom. Såklart vill jag det! Så mycket för bra studiedisciplin...

I en beige liten ylletröja

Dagens för snygga skivfodral. Det talar för sig själv så att säga.

Nancy Sinatras album How does that grab you

 

Nu ska jag gräva ner mig i det förbannade (!!) matte- och fysikprovet som är tänkt att bli min gyllene nyckel in till Chalmers. Med I Heard It Through The Grapevine i öronen för att täcka hantverkarnas dån (de bygger om trappan) ska det väl gå an. Man skulle gå gymnasiet igen, damn vad lätt det vore då, det förbannade provet.

Sen är planen en promenad ner på stan för att på något sätt närma sig Miss Sinatras ben.


Min och Daniels alldeles egna rosa boll

Köpa rosa plastboll. Check.
Promenera med Jullan och Daniel. Check!
Spela vårens första utomhusfotbollsmatch på skolgården. C h e c k!
Göttans alltså, vad fint man har det.

Imorse långfrukost med P1-andakt i öronen. Av någon anledning spelades Björk, och så trillade tydligen en polett ner bakom pannloben nånstans. Selmasongs! Hur längesen var det inte sen jag lyssnade på Selmasongs? Jag har inte hört albumet och inte sett Lars von Triers Dancer in the Dark på väldigt, väldigt länge. Ett tag på högstadiet lyssnade jag bara på detta album, gång på gång, dag efter dag, vecka efter vecka. Kan ju i och för sig vara därför jag inte har känt något särskilt behov av detsamma på några år. Men, säg då att någon inte en endaste gång har hört albumet och reagerar med ett Va? om man säger Dancer in the Dark. Då lämnar jag en liten spotify-länk, i form av bild på söt-Björk.

Bild på Björk som Selma i filmen Dancer in the Dark.


Lite mera valborg på riktigt

Okej. Dagens ämne: valborg.

Valborg fick en ny innebörd för mig
i år. Andra år har det väl kanske vart nån hemmafest, nån myskväll eller möjligtvis (när jag drabbats av inte-en-kväll-till-på-Statt-i-Mariestad-sjuka) ligga i sängen och läsa tills det ljusnar och man börjar ana solen över toppen på Lugnåsberget.

I år körde vi1 cider i väntan på Fredrik, 2 timmar Cortegé där Daniel tappert stapplade sig fram genom det tunna men ack så blöta regnet, 1 cider i väntan på maten, 3 Morgan och Dr Pepper till min fantastiska pytt (ja, den är fantastisk), 1 cider på vagnen till Chalmers (här börjar minnena svikta), 1 öl inne på klassikerdansgolvet på kårhuset och sen följde den fantastiska natten som innehöll:
Julia
Fredrik
Daniel
Hoppborg
Klassikerdansgolv
Schlagerdansgolv (bugg såklart!)
Air Hockey
Arg säkerhetsvakt
The Sounds (utifrån genom fönstret p g a ovan nämnda vakt)
Fotostudio (resultatet synes nedan)
Hamburgare
Hemresa


Kanske lite mer också, minnet sviktade som sagt. Det var några veckor sedan sist. Förbannat roligt, en fiiiiin natt. Men den gjorde sig påmind dagen därpå.

Daniel, Julia, Ida, Fredrik

 

Julia, IdaJulia, FredrikDaniel, FredrikDaniel, Ida
Maaaaaarvellous bilder från CFFC.

RSS 2.0