Knekker deg till sist

Hade jag lovat fina små knäckrutor inslagna i juliga minipaket? Det blev det inte alls, det blev oldfashioned knäckformar i tre olika färger eftersom de blå av någon anledning inte fick vara med i leken längre. Som den förändringsfientliga människa jag är (åtminstone gällande såana skitsaker) undrar jag varför, och suckade både djupt och hårt när jag pillade isär knäckfofrmarna och inte fann någon blå. Hur som haver, det är ju inte alls relevant för smaken vilken färg det råkar vara på formarna. Smaken, som bestod av glögg, mandel och russin, var alldels utsökt! Glöggen var BLOSSAs årsglögg, som vi dessutom premiärsmakade till den färdiga knäcken. Visst, clementin... men fy så äckligt det är med vinglögg! Jag tycker mest det smakar sprit. Tyvärr. Men som sagt, i knäck var det finemang det! Rekomenderas varmt!
Mina små knäckfomar på skärbrädan!
Och förresten, appropå knäck! Spotify har också lite knäck att bjussa på:
Kaizers Orchestra – Knekker Deg Til Sist

Jag önskar mig...

Halsband med silverkula i fem olika färgerI år är första året då jag haft svårt att hitta saker jag verkligen önskar mig i julklapp. Sen jag flyttade in i hushållet Gos har jag allt jag behöver inom husgerådsväg, garderoben är om inte uppdaterad så ändå knökfull med dugliga kläder och pengar behöver jag inte. Så, nu när jag är lyckligt lottad både materiellt och samboiellt kanske det är dags att önska sig någonting för någon annans skull?

Så blir det också. Det jag mest av allt önskar mig i julklapp just nu är Give Hope-halsbanden från Barncancerfonden. Det äldre halsbandet går såklart precis lika bra, även om jag tycker att det här är strået vassare om vi ska snacka hur snyggt det är. Hoppas, hoppas, hoppas att mamma har förstått vilka halsband jag menar!

En sån dusch...

produktbildFörsta advent kom snabbt i år. Bloggen har legad ouppdaterad som om ingenting har hänt. Årets adventsrim det! Första slurken glögg för den här säsongen råkade bli Dufvenkrooks Vanilj, och det var värst vad lätt den rann ner i strupen. På snäppet till för söt, om man frågar mig, men så föredrar jag också de mörka glöggerna. Smaskiga pepparkakor med ett tunt lager smör till det, och den jobbiga sötman var väck! Knäcken som skall kokas på onsdag och lindas in i små nätta paket kommer nog tacksamt att smaksättas med den söta vaniljglöggen och en smula hackade russin och mandlar. Det hör liksom till att ha en burk med sliskigt sött julgodis i kylskåpet när kalendern slår över till december. Nu skall vi bara hoppas att jag finner tiden till lite kok och bak!

Efter glöggmyset i köket var det dags att tvätta av sig ett lager med sur grädde som jag av en fullt naturlig anledning hade över hela överkroppen. Eftersom jag gått runt med detta lager sedan i går kväll kan man tycka att jag borde duschat tidigare. Jag försvarar mig med att jag haft fullt upp med att tvätta grädde ur håret. Av diverse fullt naturliga anledningar som sagt. Hur som helst var det dags för en dusch, som jag längtat väldeliga efter! Faktiskt inte för det att surheten stod mig upp i öronen som man skulle kunna tro, nej! Anledningen till min längtan att duscha berodde såklart på ett besök på lush! Alltid när jag åker ner på stan slinker jag alltid in på lush vid NK, och alltid råkar jag ha med mig någonting ut. Senast råkade det bli tvålen Snowcake från Lush's julproduktsserie. Den luktar underbart och återfuktar något helt fantastiskt! Helt naturligt också. Härrrrrligt!RSS 2.0