Grönt i köket

I köket lagar de flesta mat, äter eller bakar. Man kan också bland annat Svampborste/brödpenselleka, batikfärga kläder eller ha sex på köksbordet, men i första hand handlar köket om mat. Egentligen är det konstigt med oss svenskar som är så rädda för att äta farliga eller fel saker, men hellre köper besprutade GI-vänliga exotiska grönsaker från andra sidan jorden än svensk, obesprutad potatis. Jag bara sitter och längtar efter att den tiden ska komma då man inte har annat val än att köpa mycket mer säsongsbaserad och lokalproducerad mat. Snart så!

Rengöringstvål för frukt och grönsakerMedan man väntar på det kan man ju passa på att njuta av ekologiska produkter med gott samvete. Jag är nyfiken på grönsakstvålen som ska tvätta bort besprutningsrester från frukt och grönt. Den är ekologisk, men ändå? Är det vettigt att tvåla in sin mat? Kanske det, med tanke på vad de har kletats in i under produktionen. Det är svårt det där. Rotsaksborstar är ändå fina grejer det.
Rotfruktsborste


Kommentarer
Postat av: Emmis

Exakt en såndär rotsaksborste har jag och den är jättebra till allt möjligt! Inte bara potatis alltså!

2009-05-02 @ 15:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0